Návrh 3-izbového bytu - Prešov

TYP –  byt

 

LOKALITA – Prešov

 

VÝMERA –  68 m2

 

ÚLOHA – navrhnúť interiér pre našich verných zákazníkov

Tentokrát sme navrhovali interiér bytu v prešovskej novostavbe. Naši verní zákazníci obľubujú svetlé, priestranné priestory a farebne sú im blízke biele a sivé odtiene, prípadne lesklé povrchy. V byte budú netradične riešené stropy. Miesto klasických sadrokartónových podhľadov budú použité napínané fólie, ktoré je možné celoplošne nasvietiť. Obývačka s kuchyňou – na kuchynskej linke sú použité frézované madlá bez úchytiek. Zástena je sklenená. Spodné skrinky v časti pod oknom sú odsadené od podlahy, aby pôsobil nábytok viac vzdušne. Veľký obytný priestor haly dovolil pripojiť ku kuchynskému ostrovčeku priestranný stôl pre šesť osôb. Na stenu s TV sme zakomponovali závesný solitérny biokrb a plochu sme zjednotili zástenou za TV v drevenom dekóre nábytku. Výrazný kontrast, ktorý v priestore vytvára čierna sedačka, sme zjemnili použitím tmavosivého koberca s abstraktným vzorom. Do chodby sme navrhli jednoduchú kompozíciu nábytku. Sedenie slúži zároveň ako botník. Pre dobrú údržbu stien navrhujeme použiť v tejto časti bytu bielu vinylovú tapetu. Spálňu sme opticky zväčšili lesklými dvierkami vstavanej skrine a zrkadlom. TV si pozriete po odsunutí dvojice krídel vstavanej skrine. Sivú farbu dopĺňa drevený dekór použitý na ráme a záhlaví postele. Útulnosť izby docielime použitím tapety na stene za posteľou. Tapeta je biela textilná s jednoduchým vzorom. Kúpeľňu sme obložili kombináciou matného vzorovaného a lesklého monochromatického obkladu v sivých odtieňoch. Malý priestor znásobuje veľké zrkadlo. Miesto radiátora sme na stenu zavesili elektrický infra panel z lesklého lakovaného skla s držiakmi na uteráky. Stena za wc misou je obložená nábytkovými doskami s fototapetou, čím sa prekryjú súčasné revízne dvierka.

Vo fáze odovzdanie sme do materiálového riešenia kuchynskej linky zakomponovali betónový vzor na skrinkách a ostrovčeku. Jedálenský stôl s barovým sedením sa zmenšil. Konferenčný stolík pred sedačkou sme nahradili zákazníkmi overeným typom nábytku na mieru. Podsvietená fólia v zádverí bude v tmavšom odtieni sivej. Nad háčikmi na kabáty sme doplnili skrinku, ktorá ukrýva ističovú skrinku. V kúpeľni nastali menšie zmeny v nábytku ako členenie skrinky s umývadlom a menej poličiek na stene pri dverách.

Autor návrhu:

 

Ing.arch.Róbert Titko

Architekt

 

Viac jeho návrhov nájdete TU >>

Fáza pripomienkovanie
Fáza odovzdanie