Návrh bytu v novostavbe Mlynská bašta - Košice

TYP – byt

 

LOKALITA – Košice

 

VÝMERA – 77  m2

 

ÚLOHA – dispozične rozvrhnúť a dizajnovo doladiť interiér pre mladý pár s osobitým vkusom, ktorý sa nesie v čistých svetlých tónoch

 

Kúpeľňu s dvomi umývadlami sme sa snažili elegantne doladiť ovalnými zrkadlami, ktoré prepája polica tiahnúca cez ne. Použili sme na obloženie stien svetlejšiu dlažbu, akurát priestor okolo vane sme vyčlenili bielym obkladom, ktorý celú kúpeľňu presvetľuje ( keďže je biely obklad menšieho formátu ako dlažba na ostatných stenách , tak sme zvolili rozdielnu skladbu obkladového plánu v bielom) . Oproti umývadlám sme navrhli lavicu s pletenými košmi. Priestor s WC a práčkou sme tiahli do svetlejších odtieňov kvôli menšej priestrannosti. Napravo od práčky je výklopný kôš na prádlo. Nad práčkou je množstvo úložného priestoru pre čistiace a pracie prostriedky. Obývacia izba spolu s kuchyňou sú ladené v jednotnom duchu v čistých tónoch, kde prevláda sila bielej a čiernej, spolu v kombinácii s drevom výraznej štruktúry. Dominantou v obývačke je knihovnica tiahnúca až po strop, ktorú tvoria otvorené ale ja uzavreté úložné priestory. Aby nepôsobila v priestore príliš ťažko a tmavo, tak celý zvyšok je ladený v bielych a sivých tónoch , ktoré oživujú doplnky v staroružovej. Kuchyňa je riešená atypicky. Varná doska je situovaná v kuchynskej časti s výhľadom na TV k barovému pultu. Odkladací priestor vo vrchnej časti tvoria otvorené police na lesklom bielom obklade. Osvetlenie je tu riešené odsadenými podsvietenými hranolmi v SDK podhľade, ktorý kopíruje kuchynský priestor. Do jedálenskej časti sa nám zmestil stol pre 6 osob. Vstupnú chodbu tvorí priestranné riešenie úložnej zostavy , ktorej súčasťou je vysoká vešiaková skriňa, sedenie, pod ktorým je umiestnený výsuvný botník a množstvo ďalších uzavretých úložných priestorov. Stenu oproti sme potiahli lepeným rezaným zrkadlom ktoré v spojitosti s interiérovými dvermi tvoria nápis „HOME“. Spálňa sa nesie v jemných čistých odtieňoch. Mäkkú celočalúnenú posteľ smezvýraznili jemnou tapetou ktorá celý priestor oživila. Súčasťou priestoru je vstavaná skriňa , oproti ktorej je na konci postele dlha lavica , ktorá slúži z čelnej strany ako úložisko. Pri vstupe sme navrhli nemého sluhu na prevesenie z podlahy, ale aj zavesenie zo stropu. .Poslednú miestnosť ktorú sme navrhovali je univerzálny priestor, ktorý dodatočne slúži ako pracovňa , ale jej súčasťou je rozkladací gauč pre príležitostné návštevy, ba dokonca poschodová posteľ ktorá bude v budúcnosti slúžit v detskej izbe.

Autor návrhu:

 

Mgr.art. Monika Rusinková

Dizajnér

 

Viac jej návrhov nájdete TU >>

Fáza pripomienkovanie

Fáza odovzdanie

V návrhu po prvej fáze nastali minimálne zmeny. Akurát v spálni sme razantnejšie riešili priestor za dverami. Nahradili sme “nemého sluhu” komodou so zrkadlom a vypustili sme obloženie steny a stropu nad posteľou. Vo zvyšných častiach bytu šlo iba o detaily typu “koberce” v obývačke a chodbe, či vypustenie tapiet v jedálenskej časti, pracovni a v chodbe. V kúpeľni sme zmenili typ zrkadla nad umývadlami z dvojitého na jednotné veľkoplošné.